Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΚΥΜΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ!

Τον δρόμο της ΑΕΚ προς τη νέα Γ” Εθνική πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες, προκειμένου να ξεπεράσουν τον βραχνά των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Επί της ουσίας, πρόκειται για μια διά της τεθλασμένης διαγραφή των χρεών τους με τον υποβιβασμό τους στη νέα ενοποιημένη Γ” και Δ” Εθνική, η οποία είναι ερασιτεχνική κατηγορία, όπερ σημαίνει ότι η εταιρεία πτωχεύει και διαλύεται και οι ομάδες θα επιχειρήσουν να επανέλθουν καθαρές στις επαγγελματικές κατηγορίες, όπως ακριβώς συμβαίνει με την ΑΕΚ, το… παράδειγμα της οποίας πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών.
Μιλάμε, βεβαίως, για ομάδες της Football League ή για ομάδες που υποβιβάστηκαν σε αυτή από τη Super League και δεν δήλωσαν συμμετοχή στη Football League. Η πρώτη ομάδα με την οποία οριστικά και αμετάκλητα συνέβη αυτό είναι η ΑΕΚ, η οποία φαίνεται πως απλά άνοιξε τον δρόμο. Η δεύτερη ομάδα που την ακολούθησε είναι η δεύτερη ομάδα που υποβιβάστηκε μαζί της από τη Super League, η Κέρκυρα, η οποία, όμως, θα το παίξει σε διπλό ταμπλό, θα είναι και στη Football League αλλά και στη Γ” Εθνική, καθαρή από χρέη και στις δύο περιπτώσεις.
Στη Football League θα είναι η Κέρκυρα που συγχωνεύτηκε με την καθαρή από χρέη Κασσιόπη, το χωριό που βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και η ομάδα του ανέβηκε φέτος στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα. Η ομάδα αυτή που θα προέλθει από τη συγχώνευση των δύο, δηλαδή από την αγορά του ΑΦΜ της Κασσιόπης, θα λέγεται Κέρκυρα και θα αγωνίζεται καθαρή από χρέη στη Football League.
Η κανονική Κέρκυρα (ο ΑΟ Κέρκυρας) που πέρυσι αγωνιζόταν στη Super League και υποβιβάστηκε στη Football League θα καθαρίσει και αυτή από χρέη διά της άλλης οδού, δηλαδή του υποβιβασμού στη νέα Γ” Εθνική, στην οποία και θα αγωνίζεται. Οι περιπτώσεις της ΑΕΚ και της Κέρκυρας, ομάδων που πέρυσι έπαιζαν στη Super League (!), είναι οι δύο σίγουρες, αλλά καθώς φαίνεται δεν θα είναι οι μόνες. Αύριο που λήγει η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League θα φανεί ποιες ομάδες θα ακολουθήσουν τον δρόμο των ΑΕΚ και Κέρκυρας.
Μία από τις ομάδες που εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αυτό είναι η Λάρισα, η οποία έτσι κι αλλιώς αγωνιζόταν στη Football League και αν το κάνει τελικά για να γλιτώσει από τα υπέρογκα χρέη της, θα χάσει ουσιαστικά μία μόνο κατηγορία και όχι δύο όπως η ΑΕΚ. Το σενάριο του υποβιβασμού στη νέα Γ” Εθνική εξετάζεται σύμφωνα με τις πληροφορίες και από την Καβάλα που επίσης έχει σημαντικά χρέη, αλλά και τον Πανσερραϊκό και από άλλες ομάδες της κατηγορίας.
Μια Football League
που θεωρητικά θα πρέπει να ξεκινήσει με 26 ομάδες σε δύο ομίλους (28 μείον τις ΑΕΚ, Κέρκυρα), αλλά σήμερα θα φανεί πόσες τελικά ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή. Την ίδια στιγμή, η Super League θα ξεκινήσει με 18 ομάδες, αλλά όπως φαίνεται προσωρινά. Αυτό γιατί όλα δείχνουν ότι από την επόμενη σεζόν θα μειωθούν και πάλι οι ομάδες, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν για το πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα υποβιβαστούν στη λήξη της σεζόν 2014-15. Πιο πιθανό σενάριο θεωρείται το να υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες και να ανέβουν δύο, μία από κάθε όμιλο, με το οποίο, όμως, διαφωνεί η μικρή λίγκα και για να ισχύσει θα πρέπει να το εγκρίνει και η ΕΠΟ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της παρούσας ηλεκτρονικής σελίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς να αναγράφετε η πηγή! (fostiranews.blogspot.gr) (Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ