Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΜΟΣΧΟΝΑΣ: ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ!

Να δικαιώσει τον Λεβαδειακό για την εμπιστοσύνη, θέλει ο Μοσχονάς, που μίλησε στο gazzetta.gr για το βήμα στην καριέρα του, τις αναμνήσεις του από την ΑΕΚ και το επιτυχημένο πλάνο του Φωστήρα. 
Για τους στόχους του στην καριέρα του, μίλησε στο gazzetta.gr το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Λεβαδειακού, Θοδωρής Μοσχονάς. Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας, αναφέρθηκε και στην ΑΕΚ, τις καλές στιγμές που έζησε εκεί, αλλά και στους λόγους που οδήγησαν στον υποβιβασμό. Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείψει η κουβέντα και για τον Φωστήρα, με το πρωτότυπο και επιτυχημένο πλάνο, αλλά και η Εθνική που... δοκιμάζεται στα γήπεδα της Βραζιλίας. 
Εδώ και λίγες μέρες, έχει ανοίξει μία νέα πόρτα στην καριέρα σου, καθώς ήρθες σε συμφωνία με τον Λεβαδειακό. Πως νιώθεις για αυτή την προοπτική; 
Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην μεγάλη κατηγορία, για λογαριασμό του Λεβαδειακού. Ο κ. Παντελίδης μου δίνει μία σημαντική ευκαιρία και του είμαι ευγνώμον για αυτό. Από μεριάς μου, καλούμε να δουλέψω σκληρά και να μην τον απογοητεύσω για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. 
Σε φοβίζει ο ανταγωνισμός που θα συναντήσεις, τώρα που ανεβαίνεις μία κατηγορία; 
Όχι, με την παρουσία μου στην ΑΕΚ για 7 χρόνια, έχω μάθει πως αυτό είναι όπλο, ειδικά για έναν τερματοφύλακα. Ο ανταγωνισμός σου δίνει κίνητρο να προσπαθείς, να βελτιώνεσαι και να κάνεις βήματα μπροστά. Δεν πρέπει να μένεις στάσιμος, αλλά να παλεύεις και διαρκώς να βελτιώνεσαι. Έμαθα να μην φοβάμαι τον ανταγωνισμό, αλλά να τον μετατρέπω σε πλεονέκτημα. 
Στην ΑΕΚ, όπως είπες, έχεις περάσει αρκετά χρόνια. Πως έζησες τις ιδιαίτερες καταστάσεις και τις δυσκολίες, που την οδήγησαν στον υποβιβασμό; 
Στην ΑΕΚ έζησα καλά και κακά χρόνια. Υπάρχουν πολλές καλές στιγμές που έχω να θ
υμάμαι, αλλά δυστυχώς ήρθαν και άσχημες εποχές. Υπήρχαν πάντα προβλήματα και έφτασε η κορύφωση, με την ομάδα να υποβιβάζεται. 
Τι πιστεύεις ότι έφτεξε; 
Πολλοί λάθος χειρισμοί, συνεχόμενοι, για πολλά χρόνια. Από συγκεκριμένους ανθρώπους, όχι έναν, αλλά πολλούς. Τώρα έγινε, βρέθηκε σε ένα αδιέξοδο, όμως πάρθηκαν σωστές αποφάσεις. Αυτή η εκκαθάριση, στο σημείο που έγινε, ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή. Πιστεύω πως η ομάδα είναι σε καλό δρόμο πλέον και θα έρθει η αναγέννηση. Αρκεί να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, για να μην πάνε όλα χαμένα. 
Μετά την ΑΕΚ, ακολούθησε ο Φωστήρας, μία ομάδα με ξεχωριστή νοοτροπία. Με ένα πρωτότυπο πλάνο για τα Ελληνικά δεδομένα, βασισμένη στο ταλέντο. Πως έζησες αυτή την εμπειρία; 
Ναι, η αλήθεια είναι πως η προσπάθεια που έγινε, είναι κάτι νέο για τα Ελληνικά δεδομένα. Ειδικά για την Β' Εθνική. Δεν αποφασίζει εύκολα κάποιος να στηρίξει οικονομικά μία τέτοια προσπάθεια, γιατί έχει ρίσκα. Έγινε πολύ καλός σχεδιασμός,  ενώ υπήρξε και εμπιστοσύνη όταν δεν πήγε καλά η ομάδα. 
Τον Γενάρη ήμασταν κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού, έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και η ομάδα έκανε... πρωταθλητισμό. Πραγματοποιήσαμε έναν εκπληκτικό 2ο γύρο, φτάσαμε μέχρι και τα πλέι οφ, παρόλο που είχαμε τόσο μικρό Μ.Ο. ηλικίας. 
Σε προσωπικό επίπεδο, εγώ είμαι χαρούμενος που πήρα μαζεμένες συμμετοχές, είναι κάτι που μου είχε λείψει τα προηγούμενα χρόνια και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψω άμεσα στην Α' Εθνική. 
Ποιος είναι ο στόχος σου για την νέα σεζόν;
Θέλω πάντα να βελτιώνομαι, μέσα από πολύ δουλειά να γίνομαι καλύτερος. Κάποια στιγμή, θα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό, είναι μία προοπτική που με εξιτάρει. Αλλά ακόμα είναι νωρίς, γι αυτό κιόλας αρνήθηκα κάποιες προτάσεις που είχα. Υπήρξαν δύο σύλλογοι, ένας από Ολλανδία και ένας από Αγγλία που μιλήσαμε, όμως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Προτίμησα να έρθω στον Λεβαδειακό, όπου είδα πως με θέλουν αρκετά και με εμπιστεύονται. Θέλω να καθιερωθώ, να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ κι αυτή να αποτελέσει ένα... σκαλοπάτι στην καριέρα μου. 
Την Εθνική, που δοκιμάζεται στο Μουντιάλ, πως την βλέπεις; 
Δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε, όμως έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο. Παρά την ήττα, έχουμε παίκτες με εξαιρετική ποιότητα που παίζουν στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Είμαστε σε καλό δρόμο και τα αποτελέσματα θα έρθουν νομίζω. 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική, ή κατά παράφραση, ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της παρούσας ηλεκτρονικής σελίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς να αναγράφετε η πηγή! (fostiranews.blogspot.gr) (Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου πού ισχύουν στην Ελλάδα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ